Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2019!

Η μεγάλη στιγμή της απονομής του βραβείου Νόμπελ Φυσικής...έφτασε!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανακοινώθηκαν οι νικητές του εν λόγω βραβείου για τη συμβολή τους στο χώρο της επιστήμης. Σημείο αναφοράς για το 2019 αποτέλεσε ο ευρύτερος χώρος της Αστροφυσικής, δεδομένου ότι το Νόμπελ μοιράστηκε σε τρεις επιστήμονες για τη συνεισφορά τους στην Αστρονομία και στην Κοσμολογία.

Πρόκειται για τους νομπελίστες, πλέον, James Peebles, Michel Mayor και Didier Queloz. Πιο συγκεκριμένα, ο James Peebles τιμήθηκε για τη συνολική του συμβολή στον τομέα της Κοσμολογίας, ενώ οι Didier Queloz και Michel Mayor για την ανακάλυψη του εξωπλανήτη “51 Pegasi b”.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής δόθηκε:
“Για τη συνεισφορά στην κατανόηση της εξέλιξης του σύμπαντος και της θέσης της Γης στο σύμπαν”. Κατά το ένα ήμισυ στον James Peebles “για τις θεωρητικές του ανακαλύψεις στην Κοσμολογία” και το άλλο μισό μοιράζονται οι Didier Queloz και Michel Mayor “για την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη σε τροχιά γύρω από έναν αστέρα ηλιακού τύπου”.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του καθηγητή Peebles, ο οποίος όταν ρωτήθηκε ποιά στιγμή της καριέρας του θεωρεί καθοριστική για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ απάντησε πως πρόκειται για το “έργο μιας ζωής”!!

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της επίσημης ανακοίνωσης.

 

Πηγή
The Nobel Prize in Physics 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Skip to content